Rolul unui sistem de management al depozitelor (WMS) este acela de a gestiona depozitarea și distribuția intra și inter depozite sau alte centre logistice. Companii din diverse industrii pot folosi tehnici și instrumente de management al stocurilor pe tot parcursul proceselor și care pot avea în vedere selecția unui sistem WMS integrat sau de sine stătător.
Dacă aveți în vedere impementarea unui sistem de gestiune a depozitelor, atunci acest post vi se adresează. Citiți-l până la final pentru a înțelege care sunt premisele pentru selecția corectă a unui sistem WMS.
Companii din logistică, distribuție, producție sau orice alt tip de business care are de-a face cu stocuri mari și care are nevoie de un sistem WMS pentru a-și gestiona operațiunile. Indiferent de industrie sau de locul pe care compania îl ocupă pe lanțul de distribuție, rolul esențial al unui WMS este acela e a gestiona eficient stocurile, indiferent de numărul de locații.
Varietatea în managementul inventarului determină în mare parte selecția unei soluții WMS. Administrarea depozitelor multiple, JIT management, rezervarea de stocuri, procesele de expediere și de transport sunt câteva dintre problemele pe care sistemul WMS le rezolvă. În timpul procesului de selecție, asigurați-vă că luați în considerare toate procesele de business, astfel încât sistemnul de management al stocurilor să se potrivească nevoilor dumneavoastră.
Procesele trebuie documentate, la fel și orice alte modificări suplimentare pe care doriți să le aduceți acestora prin implementarea sistemului WMS.
Câteva criterii de luat în considerare în alegerea sistemului WMS potrivit afacerii dumneavoastră:
Cel mai bun sistem de management al stocurilor și depozitelor este diferit de la business la business, pentru ca fiecare companie are propriile sale nevoi și trăsături specifice. De aceea există o varietate de sisteme WMS pe piață, din care trebuie să îl alegeți pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră, indiferent de schimbările care vor interveni în viitor.